2010. december 29.

Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma



A januári, immár +8 oldalszámmal megjelenő Erdélyi Konyháról azt hiszem, elfogultság nélkül elmondható, hogy igazán színes és tartalmas lett.

Először is, a kiadó nevében Varga Károly mond újévi köszöntőt, egyben visszatekintve az elmúlt évre is. Gál Edith zöldséges vitaminbombákkal, Gergely Edit citrusfélékkel készült finomságokkal jelent meg, (narancsos római tálban sült csirkével is, nyamm), Péter Judit pedig a téli beszélgetésekhez hozott harapnivalókat az Erdélyi Konyha asztalára. Kiemelném a csülköt, leveles tésztában, na, az (is) nagyon jól néz ki:-)

A nagyváradi Balogh Levente (földi!) prágai kóstolóval, György Ottilia pogácsákkal, sajtos kiflikkel és tekercsekkel várja a kedves olvasókat. Gál Edith kalácsokkal, briósokkal és vajas tésztákkal készült, míg Hegyi-Gál Zsuzsa a mélyhűtőt rámolta ki, hogy ízletes falatokkal készüljön, de buggyantott nekünk egy levest is, illetve eredeti almás pitével készült, desszertként:-)

Péter Judit régenvolt fonók ételeivel ismertet meg minket. Jánossy Aliz kezdő konyhatündéreknek nyújt segítséget új rovatával, Bányai Gyönygi pedig segít megérteni, miért nem szabad meggondolatlanul fogyókúrázni. A pszichowellness rovatban ínycsiklandozó ételekkel találkozhatunk.

És még nincs vége! :-)
Tibi most tökéletes hortobágyi palacsintával, Borsos Dalma kókuszos hólabdával indítja be a nyálelválasztást. Sütő Edith hangulatos cikket készített Erdei Etel, marosvásárhelyi büntetőjogásszal, aki megosztja velünk az öregasszony karfioljának receptjét is. Editht-el kicsit hátrébb a sajtlexikonban találkozhatunk újra.

Kajuk Gyula, a budapesti szóforgató csapattag mozgalmas gasztronovellával készült, egyben elárulja, hogyan készül a sünihús.

A tini konyhában Kedves-Tamás Hanga mutatja be házi készítésű modern pizzáját, valamint szivárvány desszertjét. Babszemanyu vegetáriánus-baba kosztot ajánl.

Két riport is helyet kapott a lapban, az egyiket Vincze Csilla jegyezte Gyergyószentmiklósról, méghozzá az I. Kárpát-medencei Disznótoros Főzőversenyről. A második a főszerkesztőnő, Jánossy Aliz klaviatúrájából kelt életre, Disznóvágás, nem "zsákbamacska" címmel. Végül megemlítenem a horoszkópot is.

Huh, még az összefoglaló is milyen hosszú:-)
Már az újságárusoknál:-)

1 megjegyzés:

Alíz, Erdélyből írta...

Hú, de ügyes lapszemle és csak most látom! Hajnalka, drága, ha még máskor is írsz lapszemlét, küldj egy rövid üzenetet a levlistára, hogy mindenki linkelhesse. Mindenkinek jó, ha van lapszemle és hivatkozhat rá és látod, én nem mindig érek rá írni.