2010. június 15.

Szezámmagos csirkemell sült borsóval



Hozzávalók:
Fejenként egy fél csirkemell, 20 dkg zöldborsó, továbbá egy közepes sárgarépa, petrezselyemzöld, szezámmag, petrezselyemzöld, zsiradék a sütéshez.

A pulykamellet vágjuk négy-négy szeletre, kissé klopfoljuk ki, sóval, borssal és kevés olajjal dörzsöljük be, legalább fél órát hagyjuk letakarva a hűtőben állni. Elkészítéskor vegyük ki a hússzeleteket, szezámmaggal szórjuk be, majd mindkét oldalukon hirtelen süssük ki. Közben kevés zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított zöldborsót és kis karikára vagy kockára vágott répát, majd fedő alatt hagyjuk megpuhulni. Ha végképp szükséges, adjunk alá egy kanálnyi vizet, le ne égjen. Friss, zsenge borsóból igen rövid idő alatt elkészül. Az utolsó egy-két percben szórjuk rá a friss, apróra vágott petrezselyemlevelet.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta, ki fogom próbálni

Hajnalka írta...

Köszönöm:)