2010. június 3.

Natúrszelet nyers lecsóval



A nyers lecsó, mifelénk Biharban régebben önálló ételként is nagy közkedveltségnek örvendett, simán kenyérrel fogyasztva. Emlékszem, mennyire imádtam mártogatni a kis ideig érni hagyott nyers lecsó alatt meggyűlő levet.
Ma már nem igazán készítik, én sem. Pedig fincsi, és egészséges is. Már persze amennyire egészséges a génkezelt paradicsom és paprika, amit belevágok…

Hozzávalók: csirke, vagy pulykamell, paradicsom, paprika, hagyma, só, bors, olaj. Slussz.

Egy pulyka mellét felvágok ujjnyi szeletekre, a rostokra merőlegesen, így nem lesz rágós, aztán óvatosan kiklopfolom. Simán sóval és borssal bedörzsölöm, amíg a lecsó elkészül, beteszem a hűtőbe.
A paradicsomot vágom fel először kis szeletekre, vagy darabokra, megsózom, hogy levet engedjen. Meglocsolom kevés olajjal, és hozzávágom a nagyon vékonyra karikázott hagymát, majd a paprikát is. Jól elkeverem, a sózással vigyázok, könnyű túlsózni. Félreteszem, annyi idő épp elég neki az éréshez, míg a husi kisül.
A hússzeleteket forró olajon mindkét oldalukról megsütöm, és vulálá, kész is a könnyű vacsora.

0 megjegyzés: