2012. április 4.

Francia krémes


A legkedvencebb kedvenc. Mindenki szereti, finom, könnyen készül. Kicsit maszatos, de az élmény kárpótol! :-)


Hozzávalók: 1 csomag kész krémeslap, 7 tojás, 7 púpos kanál liszt, 10 kanál cukor, 7 csomag vaníliás cukor, kb. fél liter tej, fél l. tejszínhab.

A tojásokat különválasztjuk. A sárgájához hozzákeverjük a cukrokat, a lisztet és felfőzzük a tejjel. Ajánlatos gőz felett főzni, mert hamar odaég. Főzzük, míg jó félkemény krémet kapunk belőle. Ha igényel, még adjunk hozzá kevés tejet. Amikor elkészült tegyük félre. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd még melegen kavarjuk a vaníliás krémhez.

Az egyik krémeslap háromnegyedét vágjuk le és tegyük félre. A maradék lapra, illetve az egészben lévő lapra kenjük fel a krémet, és hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt verjük kemény habbá, majd kenjük rá a vaníliás krémre. A félretett lapot türjük szét, és szórjuk meg vele a francia krémes tetejét.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nálunk is kedvenc, tetszik a tetején a megtört lap!!!