2011. november 4.

Hagymapástétom


Sok szeretettel köszöntök minden hozzám látogató kedves vendéget. Az utóbbi időben, jól láthatóan keveset voltam a blogon, mindenféle okból, ami persze nem mentség:-)

Pedig sütöttem, főztem, fotóztam közben, csak valahogy nem raktam fel őket. Rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok túl jó blogger, ezért egyre nagyobb tisztelettel nézem azokat, akik minden nap feltesznek valami újat.

Most egyik kedvenc gyorskajánkat teszem fel, a hagymapástétomot. Nagyon jó kis reggeli vagy vacsora, ilyenkor télen kivált jól tud esni egy finom teával, de akár egy pohár finom forralt borral is:-)

Hozzávalók: 3 nagy vagy 4 kisebb vöröshagyma, 5 tojás, 1 kanál liszt, kevés zsiradék, az ízesítéshez mustár, citromlé, só, bors, a tálaláshoz pirítós kenyér.

Elkészítése:

A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk ketté, majd vágjuk vékony szeletekre. A zsiradékot tegyük forrósodni, majd adjuk hozzá a hagymát. Kavargatva süssük, míg megpuhul. Lassú tűzön dolgozzunk, különben a hagymák szélei, rosszabb esetben maga a hagyma is megég, ettől megkeseredik. Amikor elkészült, sózzuk meg, szórjuk rá a lisztet, kavarjunk még párat rajta, míg a liszt elveszíti a színét, majd vegyük le a tűzről. Közben a tojásokat főzzük keményre, helyezzük hideg vízbe, és még melegen pucoljuk meg, így könnyen tisztítható. Villával törjük nem túl pépesre, adjuk a hagymához. Kavarjuk el mustárral, pár csepp citromlével ízlés szerint. Szórjunk rá kevés borsot, és ha szükséges, adjunk még hozzá sót is. Az egészet kavarjuk simára, majd akár melegen, akár hidegen, pirítóssal kínáljuk.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta! Nagyon finom lehet,nem ismerem ezt a receptet, de érdemes kipróbálni azt hiszem!

Vicuska írta...

Ez érdekes, kicsit ismerős, de mégsem az :D Kipróbálom!