2011. augusztus 3.

Augusztusi Erdélyi Konyha!



Nagyon vártam már, hogy lássam az új lapszámot. Egy picit gondolkodtam azon, hogy mit is írjak róla, de most tényleg úgy érzem, lehetetlenség felsorolni mindent, és hogy a nyár összes íze, illata képviseli magát - avagy az elkészítőjét.

Ha pár szóban mégis írnék róla, talán elsőre annak a kijelentésnek adnék hangot, amely Zsozsóka vezércikkéből ütött gyomorszájon: a félbarna kenyér kávézaccal színeztetik. Ezt mindenki tudta rajtam kívül? Hm...
Hogy milyen receptek találhatók a lapban? Nos, paradicsomos, zöldségkrémes, vendégváró, dinnyés, régi idők ízei, lisztmentesek, sok-sok, mindenféle más zöldséges, egy nyálindító kétszínű csokihab, madártejes változatok, jeges finomságok, és még sok-sok ínycsiklandozó ételrecept.
Egy új kollegina is debütált nálunk, ő Kiss Éva Brassóból, és olyat mutatott, amit még sosem láttam! Lekváros bundás kenyeret!
Ezen kívül van rejtvény, gasztronovella, gyerek és tinikonyha, valamint egy érdekes írás a "fekete levesről". Az "Egészségünkre" rovatban az epebántalmakkal foglalkozunk, Edóka karcsúsító étrenddel kedveskedik a fogyni vágyóknak.
Horoszkóp és helyszíni beszámoló is helyet kapott a lap hasábjaink, az EK szerkesztősége a Gyilkostói Sokadalomban zsűrizett júliusban. Tibi ínyencségei közül most görög pörkölttel, illetve a séf ajánlja rovatban gyimesi ízekkel ismerkedhetünk.
No. Mennyit írtam, és még mindig nincs vége...

Már kapható, vihető, tessék csak tessék! :-)






3 megjegyzés:

Adél írta...

Köszönjük,a reggeli kávém mellett lapozgattam,teles tele van mindenféle finomsággal.Ügyesek vagytok!

4Gyerek írta...

Akkor tényleg benne is vagyok?
Hú (meg ha). Kissé fura látni így leírva magam.
De annak fölöttébb örülök, hogy kaptál érdekeset. Gyerekkorom ízei elevenítődött fel abban a receptben. Meg a drága jó Nagymamim (és most megyek pityeregni).
Köszi a beszámolót.

Fagyal Hajnalka írta...

Aleda, igazán örülök, ha tetszett!
Éva, a gyerekkor ízeinél nincs is jobb! :-)