2011. július 4.

Gombás hús lecsóalapon




Könnyen és gyorsan készül, és még finom is.

Hozzávalók: 40 dkg gomba, 50 dkg vörös hús, 2 közepes hagyma, 2 érett paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, 40 dkg laskatészta.


A hagymát vágjuk apró kockákra, kevés zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, majd amikor ez is megfonnyadt, a kis kockákra vágott paradicsomot is. Forraljuk össze, szórjuk rá a pirospaprikát, ízesítsük sóval, borssal, majd tegyük bele a közepes kockákra vágott húst. Engedjük fel vízzel, majd fedő alatt, lassan pároljuk majdnem készre. Közben a gombát tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb szeletekre. Amikor a hús majdnem elkészült, adjuk bele a gombát, és együtt pároljuk tovább, míg minden hozzávaló megpuhul. Mielőtt levennénk a tűzről, vágjunk hozzá ízlés szerint friss petrezselyemzöldet, és együtt főzzük még pár percig. Közben enyhén sós vízben főzzük ki a laskát. Szűrjük le, olvasztott vajjal, vagy felhevített olajjal locsoljuk meg. Forrón, a lecsós hússal kínáljuk.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, igencsak szeretem a gombát és még a lecsót is! Ez a recept nyerő nálam.:-))

Edó írta...

Na ez nagyon tetszik nekem is!A húst leszámítva:) Mindenféle lecsós étel tuti befutó.