2011. július 18.

Joghurtban pácolt fűszeres csirkecomb




Nos, nincs mentség: nem vagyok jó blogger:-) Egy kicsit olyan érzésem van, mintha mostohaként viselkednék a blogommal, de nem tehetek róla. Tinilányként sem bírtam normálisan vezetni a naplómat, úgy látszik, ez a rossz szokásom megmaradt:-)


Hozzávalók: 8 db fél, vagy 4 egész comb tetszés szerint, 2 dl natúr joghurt, 3-4 szem fokhagyma, 1 evőkanál csirkefűszer keverék, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint őrölt kömény, friss majoránna, bazsalikom, vagy csipet rozmaring.



Elkészítése


A combokat jól mossuk meg. A joghurtban keverjük el a fűszereket, a zúzott fokhagymát, majd a combokat forgassuk bele. Alufóliával letakarva pár órára, de legjobb egész éjszakára, tegyük hűtőbe. Használat előtt a combokat emeljük sütőzacskóba, majd a joghurtos pácot öntsük utána. A zacskót megszúrkálva 35-40 percig süssük, majd a zacskót eltávolítva, a joghurtos szószt leöntve süssük szép pirosra a combokat. Közben a szószt keverjük el egy kanálnyi liszttel, turmixoljuk, majd tegyük tűzre és forraljuk össze. A tüzet kioltva alatta ízesítsük kevés ecettel. Tálaláskor a húst sós, darabos krumplival, a szósszal meglocsolva kínáljuk.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta lett ! Ezt a fajta pácot nem ismertem eddig.