2011. január 24.

Gasztrohoroszkóp - Skorpió




Túl elfoglalt ahhoz, hogy sok időt töltsön a konyhában. Sem a főzés, sem a nagy közös étkezések nem mozgatják meg, és bár nagyon jó házigazda, nem szereti a nagyhangú társaságokat. Vacsoravendégeit jó ízléssel összeválogatott ételekkel, könnyű, finom fogásokkal várja. Szereti az eleganciát, így előszedi legértékesebb étkészletét és kristálypoharait. Nála egy kicsit úgy érzi az ember magát, mintha kisebb fejedelmi lakomát ülne. A vacsorát maga készíti el, hozzáértéssel és könnyedén főz, a legapróbb részletekre is figyel. Vendégségben nagyon illedelmes, eleganciája itt is kiütközik. Otthon hamar készülő, egészséges ételeket készít, elve, hogy a gyorsétkezdei ételek egészségtelenek, így az egész családnak saját készítésű uzsonnát csomagol. Kifejezetten élvezi az új ízeket, szívesen gyűjt érdekes recepteket, melyeket aztán csak ritkán készít el.
Kedveli a könnyed illatű fűszereket, mint a vanília, a citromhéj, a fahéj, a bazsalikom. Nem szereti a túl sok fűszert egy ételben, így általában egyetlen fűszert használ.
Gyógynövénye a csalán, mely a pedáns Skorpiót kívül-belül átmossa, felélénkíti. A növény fiatal leveleit arcgőzöléshez használja, melyek összehúzzák pórusait. Összetört levelei pakolásként üdítik bőrét. Háromhetes teakúrája teljesen kitisztítja vérét, méregteleníti, felélénkíti. A Skorpió intenzív szellemi életet él, így szüksége van a belső csendre, harmóniára, meditáljon, lazítson, hogy ezeket elérje. Végül ne feledkezzen meg a füstölőkről sem, néha égessen el lakásában egy-egy mirha vagy eukaliptusz füstölőt.

A 2011-es év szellemisége

A Skorpiót ebben az évben is nehéz lesz kimozdítani saját falai közül, ahonnan biztonságból figyeli az eseményeket. Jól is jön neki a megfontoltság, hiszen sok új helyzetet hoz magával a 2011-es év. Ezek többségében azonnal meglátja a megoldást, és szokott könnyedségével reagálja le azokat. Sokat dolgozik, de számára ez természetes. Önmagára most sem sok időt szakít, ha mégis, szívesen elutazna valamilyen egzotikus helyre. Kollégáival akadhat némi gondja, de ezeket türelemmel fogadja, és még, ha fel is bosszantja magát, képes lesz diplomatikusan kezelni a helyzetet. Előfordulhat, hogy látszólagos nyugalma miatt közömbösnek tartják, esetleg figyelmetlennek is. Ne menjen bele aprólékos vitákba, ha teheti, kerülje el, ha nem, néhány jól célzott mondattal hallgattassa el a kellemetlenkedőket.
A szerelmes Nyilas számára egy kicsit megremeg a föld, és felborulnak jól felépített értékrendjei. Ne hallgasson az eszére, hagyja, hogy szíve vezesse! A családos Nyilas ellenállást nem tűrve vezeti szeretteit, így előfordulhat, hogy a háta mögött kisebb összeesküvés lesz kialakulóban. Családi botránytól azonban nem kell tartania, a nézeteltéréseket sikerül idejében megbeszélniük.

Skorpió-étrend:
Tejfölös gombaleves
Paprikás csirke nokedlivel
Somlói galuska

8 megjegyzés:

Anikó írta...

Hajnalka ugye megváltozott a blogod képe, olyan patinás lett, régies. Tetszik.
Gyönyörű kiskutyátokat puszilom:-))))

Fagyal Hajnalka írta...

Igen-igen, köszönöm szépen!
Többfélét is kipróbáltam, de ez az, ami végül is tetszik! :-)
Anikó, épp az imént voltál eszemben a személyi jellemzéssel kapcsolatban, kéred-e még? :-)

Anikó írta...

Igen, mit kell megadnom???
És előre is nagyon köszönöm!!!!

4Gyerek írta...

Ajajj, az első pár szó alapján már-már lázadni készültem, de a továbbiak egytől egyig telitalálatok.
De a füstölőt inkább kihagyom. Nálam a füstölő fogalom kimerül a húsok-kolbászok-szalámik füstölésében.

Fagyal Hajnalka írta...

Hát, egyetlen horoszkóp sem lehet telitalálat, de örülök, hogy végül is magadra ismertél :-)

Amúgy én nagyon szeretem a füstöltet, csak nem bírom sajnos. Pedig szüleim valami nagyon finom házi füstöltet készítenek minden évben, de ezekből csak ízlelgetni merek:-)

Fagyal Hajnalka írta...

Anikó, megkereslek privátban:-)

Éva írta...

Elolvastam ezt a horoszkópot is van ami találat!

Névtelen írta...

nem értem most nyilas vagy skorpió