2011. január 24.

Gasztrohoroszkóp - Vízöntő




Nem híve a babrás, időigényes főzésnek, bár szeret a konyhában tevékenykedni, szívesebben készít egyszerű ételeket. Szeret enni, a zöldség és a gyümölcs állandó vendég nála, melyek azért általában valamilyen húsétel kiegészítői. Leveses, ha egy második fogás készítésére már nem marad ideje, kedve, biztos, hogy levest akkor is készít. Nagyon kedveli a salátát minden formájában, desszertként sokszor készít gyümölcssalátát. Az evésre nem szeret sok időt szánni, kivéve, ha van kivel társalognia közben. A vendégségeket sem a menüért, hanem a társaságért kedveli. Ha vendégeket hív, mindenkinek szeretne kedvére valót készíteni, így többfélét is főz. Amikor ő megy vendégségbe, nagy örömmel veszi az előételeket, a falatkákat, mivel ezeket igencsak kedveli. Kedvenc fűszere a lestyán, a petrezselyemzöld, a tárkony, desszerteknél a kakaó, mivel mindent szeret, ami csokoládés.
Főzési kedve legalább olyan változékony, mint hangulata, megesik, hogy napokig kerüli a főzést, aztán egy egész napot tölt a konyhában, és telefőzi a hűtőt különféle ételekkel, amiket később aztán csak elő kell szednie és felmelegíteni.
Gyógynövénye az ezerjófű, amely a méreganyag felhalmozódásra és víztúlsúlyra hajlamos Vízöntő szervezetét felszabadítja. A jegy jellegzetes panaszai a puffadás, a máj és epebántalmak, a reggeli émelygés, mindezekre nagyon jó hatással van a gyógynövény teája. Gyomor vagy bélfekély estén a tea fogyasztása tilos.

A 2011-es év szellemisége

Rajta múlik, milyen lesz az új éve, ugyanis saját hozzáállása határozza meg, hogy egy kellemetlenséget sikeresen megold, vagy még jobban elkedvetlenedik miatta. 2011 jó alkalom lesz arra, hogy eddig magával cipelt terhét levethesse, de ezt leginkább neki kell akarnia. Munkahelyén különösebb változásokra ne számítson, kreativitása miatt azonban dicséretet kaphat, ami tovább ösztönzi, és meghozza a kedvét a munkájához. Az elmúlt év sokszor tette próbára türelmét, ez még benne maradt, így meg kell tanulnia elnézőbbnek lenni. A családos Vízöntő figyelmesebb, kedvesét minden jóval elhalmozza. Párjával is legyen türelmes, mert mindent elronthat ha nem fordít elég figyelmet rá. A magányos Vízöntő túl gyanakvó, így akár a kínálkozó alkalmakat is elszalaszthatja. Legyen merészebb, ne feledje, aki nem mer, az nem nyer. Ugyanakkor legyen óvatosabb, hiszen nyíltságával, őszinteségével megpróbálhatnak visszaélni, és kihasználni, hogy nem tud nemet mondani. Ha sikerül megtartani az egyensúlyt, jó döntéseket hoz majd, melyek nem csak a 2011-es, de a későbbi éveket is pozitívan befolyásolják majd.

Vízöntő-menü:
Sonkás zöldbableves
Grillcsirke salátával
Rumos csokoládétorta

5 megjegyzés:

ayildi írta...

Érdekes, a 80 %-a tényleg illik rám! :-)

Fagyal Hajnalka írta...

Nagyon örülök! :-)
Köszönöm:-)

Belly írta...

A leveses dolog nem jött be,mert abszolute nem szeretem,de a többi nagyon is stimmel :-)

Dundi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Fagyal Hajnalka írta...

Hopp, valamit elrontottam fentebb:-))
Belly, köszönöm szépen! :-)