2011. január 24.

Gasztrohoroszkóp - Nyilas



Pörög mellette az élet, sok barátja és nagy rokonsága van. A gasztronómia előkelő helyet foglal el életében. Konyháját sosem a látszat kedvéért rendezi be, elvárása, hogy minden kéznél legyen, de ne legyen kéz alatt, így szívesen pakolja meg a polcokat, a falat mindenféle konyhai kellékkel. Egyetlen felesleges dolgot sem tárol, ennek ellenére egy kicsit rendetlen. Ételei különleges egyvelege a hagyományos és a modern konyhának, ezért sokszor merőben más kerül ki a fazékból, mint azt az eredeti recept megkívánná. Széles ismeretségi köre miatt sokszor fogad vendégeket, ha váratlanul meglepik, a kevésből is nagyszerű ételt készít. Nagyon figyelmes házigazda, egészen biztos, hogy sokkal több ételt készít, mint amennyit fogyasztanak. Vendégeinek, távozásakor a maradékot elcsomagolja. Vendégként kedveli a pompás lakomákat, de nem méregdrága ételekre vágyik, inkább változatos, ízletes vacsorára számít.
Fűszerek közül elsőbbségben részesíti a leveles fűszereket, mint a petrezselyem, a majoránna, a tárkony, a kapor, de előszeretettel használ fokhagymát, ritkábban gyömbért.
Gyógynövénye az ókori nép körében a boldogság szimbólumaként emlegetett majoránna. Szüksége is volna erre, hiszen hajlamos arra, hogy kiterjedt közösségi élete ellenére magányba burkolózzon. Magas vérnyomástól szenvedők kerüljék teaként való felhasználását. Citromfűvel, kamillával 1:1 arányban nyugtató, idegcsillapító hatású.

A 2011-es év szellemisége

A tőle megszokott lendülettel kezd az évnek, energiája most is kifogyhatatlannak tűnik. 2011-ben egy kicsit színesebben látja a világot, mint máskor, így hangulata sokkal jobbnak ígérkezik. Elérkezett addig a pontig, amikor úgy érzi, változásra vágyik, de sajnos nem sok lehetősége adódik majd arra, hogy kiszálljon, túl sok dolgot tart a kezében egyszerre ahhoz, hogy mindet felrúgja. Munkájában előfordul majd néhány vita, amit ő egyszerűen lezár azzal, hogy nem hajlandó lekicsinylő veszekedésbe belemenni. Ettől ellenfele még dühösebbé válhat, és megpróbálhat ellene áskálódni. A Nyilas higgadtsága azonban meggyőzőbb, így valószínűleg csak kellemetlenségektől kell tartania, komolyabb következményekkel nem kell számolnia. A házas Nyilas egy kissé unalmasnak tartja az egyforma hétköznapokat, így kedvesét előzetes figyelmeztetés nélkül különféle helyzeteke lé állítja, és csalódott lesz, ha az nem szívesen vesz részt azokban. A magányos Nyilasnak nem akaródzik társat keresni, akkor sem, ha néha hiányzik neki egy megértő partner. ha nem változtat, magányos év elé nézhet, ez pedig sajnos sokszor jár lehangoltsággal.

Nyilas-menü:
Erdélyi húsgombóc-leves
Svéd fasírt szalmakrumplival és erdei gyümölcs öntettel
Rigójancsi

7 megjegyzés:

Nyárikonyha írta...

hmmm.többnyire talált a leírás. köszi:-)

Fagyal Hajnalka írta...

Nagyon örülök:-)
Köszönöm:-)

Kata írta...

Hihihi...van jónéhány találat:)) netán te is nyilas vagy?:)))

Fagyal Hajnalka írta...

Vízöntő vagyok:-)

Kata írta...

Elolvastam, az sem rossz!:)

Andicsek írta...

Szia Hajnalka!
Én nyilas jegyű vagyok és rám nagyon jellemző ez a leírás! mivel nagyon kezdő vagyok szeretném megkérdezni, hogy elvihetem e az oldalsávomba ? ha nem az sem gond csak szeretném megtudni. ámbár még a technikáját sem tudom...köszönöm

Fagyal Hajnalka írta...

Kedves Andicsek, én köszönöm, ha tetszik, hiszen ezért csinálom:-) Természetesen elviheted:-)Ha nem boldogulsz, írj nekem, segítek beilleszteni:-)