2010. december 29.

Diós kocka, véletlenül




Előző bejegyzésemnél, a tökéletes diókrémnél már említettem, hogy kicsit elszámoltam a tejet, amiben a diót meg kellett főzni, így adnom kellett hozzá még diót. Így viszont sok lett a diókrém.

Ottis kókuszkockájából két adagot sütöttem, így eldöntöttem, hogy az egyiket nem készítem el eredeti rendeltetésének megfelelően. Gyorsan összedobtam egy újabb vaníliás pudingkrémet, ennek készítését is leírtam a diós roládnál. Amikor elkészült, rákentem a tésztalapra. Eszembe jutott az innen tanult kinder pingui süti csokiglazúrja, amit a krém közé kell tenni, így olvasztottam csokit, adtam hozzá vizet és egy kis olajat - az eredeti receptben ez 12 dkg étcsoki, 7 dkg vaj, 1 kanál víz és 1 kanál olaj felolvasztott keveréke, én a vajról megfeledkeztem, de több vizet tettem, így is szépen szeletelhető lett, nem keményedett meg, nem tört.

Ezt a glazúrt elsimítottam a vaníliás krémen, aztán az egészet betettem a hűtőbe, míg a glazúr megdermedt.
Ezután óvatosan rákentem a diókrémet, majd szemre bekockáztam a sütit, és mindegyik kockára egy kevés olvasztott csokit kanalaztam, majd különféle dolgokat szórtam rá.
Ez is finom lett, és nagyon mutatósra sikerült:-)

2 megjegyzés:

Edó írta...

Na ez is milyen!!Egyszerűen tökéletes!Esküszöm ha közelebb laknál,felvennélek cukrásznak.Már a díszítés miatt megérné.

Fagyal Hajnalka írta...

Edóka, köszönöm szépen. Nagyon boldog új évet kívánok:-)