2012. március 7.

Gombás rakott brokkoli


Egy igazi tavaszias étel. Szaftos, ízletes, látványos. Vendégváróként is kitűnő.

Hozzávalók: 40 dkg tészta, 50 dkg darált hús, 30 dkg gomba, 1 brokkoli, 1 vöröshagyma, só, bors, reszelt sajt, 1 kanál liszt, zsiradék, tej.

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Közben az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre sütjük. Ha szükséges 1-2 kanál vizet adjunk alá, míg egészen megfő. A brokkolit szedjük rózsáira, alaposan mossuk meg, majd kevés sóval ízesített vízben főzzük készre. Szűrjük le. Kevés zsiradékon süssük el a szeletekre vágott gombát, majd adjuk hozzá a lisztet. Kavargassuk, míg a színe megváltozik, majd engedjük fel annyi tejjel, hogy mártás sűrűséget érjünk el. A megfőtt, leszűrt tésztát halmozzuk egy tűzálló edény aljába. Rakjuk a tetejére a brokkolit, majd szórjuk meg a darált hússal. Tetejére öntsük rá a besamelt, majd gazdagon szórjuk meg a sajttal.

Forró sütőbe tolva sütjük, míg a teteje aranysárgára sül. Tíz perc pihentetés után melegen kínáljuk.

3 megjegyzés:

Anikó írta...

Hajni, nagyon szuper lett a blogod, és látom milyen sok receptet teszel fel újabban és jókat-finomakat, nem győzök válogatni:-))))
Tücsit külön csókolom:-))))

Fagyal Hajnalka írta...

Köszi Anikó:-) Tücsi egy aranykutya, feltettem róla egy videót,ha már így eszembe juttattad:-) Csak nézd meg mennyire édes:-)

Fagyal Hajnalka írta...

Köszi Anikó:-) Tücsi egy aranykutya, feltettem róla egy videót,ha már így eszembe juttattad:-) Csak nézd meg mennyire édes:-)