Nem tudom, de az biztos, hogy a csibék csak úgy szedik el tőlem, alig győzöm sütni. Még fiatal lánykoromban láttam ezt a receptet a tv-ben, Claudia Shiffer mutatta be, mint a kedvenc édességét. Aztán egy ideig elfeledkeztem róla, majd a gyerkőcök születése után eszembe jutott.
A megkaramellásodott cukor, a fahéj és a sült alma nagyon finom így együtt:-) A palacsinta meg hát kell hozzá, hogy az egészet összefogja:-)
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 3 tojás, kb. 2,5 dl tej, 1 csomag vaníliacukor, csipet só, 4 szép alma, fahéj, kristálycukor.
A tojásokat verjük habosra a vaníliával és a sóval, csomómentesen kavarjuk el a liszttel, és annyi tejjel, hogy a szokásosnál kissé vastagabb palacsintatésztát kapjunk.
Az almákat mossuk és vékonyan hámozzuk meg. Vágjuk vékony szeletekre, alufóliával takarjuk le. A fahéjat kavarjuk össze a cukorral egy kisebb tálkában, tegyük ezt is a kezünk ügyébe. Hevítsük fel a palacsintasütőt, kenjük meg vékonyan olajjal. Merjünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy kissé vastagabb palacsintánk legyen. Azonnal rakjuk ki almaszeletekkel, még mielőtt a tészta alsó része átmelegszik, és megkeményedik (ekkor már nem ragad bele az alma). Amikor az alsó része megsült, szórjuk meg a fahéjas cukorral, majd egy húslapáttal nyúljunk alá, és fordítsuk meg. Süssük készre. A tetején a cukor enyhén karamellizálódik, a fahéjtól és a sült almától pedig igazán különleges, finom édességet kapunk.
U.i. Izgalmas, ahogy mostanában a dolgokat felrakom a blogra. A Firefoxon tudok szöveget felrakni, az Exploreren nem. Ez utóbbin viszont képet tudok csatolni, amit meg Firefoxban nem... Hogy mi lehet az oka??
Az almákat mossuk és vékonyan hámozzuk meg. Vágjuk vékony szeletekre, alufóliával takarjuk le. A fahéjat kavarjuk össze a cukorral egy kisebb tálkában, tegyük ezt is a kezünk ügyébe. Hevítsük fel a palacsintasütőt, kenjük meg vékonyan olajjal. Merjünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy kissé vastagabb palacsintánk legyen. Azonnal rakjuk ki almaszeletekkel, még mielőtt a tészta alsó része átmelegszik, és megkeményedik (ekkor már nem ragad bele az alma). Amikor az alsó része megsült, szórjuk meg a fahéjas cukorral, majd egy húslapáttal nyúljunk alá, és fordítsuk meg. Süssük készre. A tetején a cukor enyhén karamellizálódik, a fahéjtól és a sült almától pedig igazán különleges, finom édességet kapunk.
U.i. Izgalmas, ahogy mostanában a dolgokat felrakom a blogra. A Firefoxon tudok szöveget felrakni, az Exploreren nem. Ez utóbbin viszont képet tudok csatolni, amit meg Firefoxban nem... Hogy mi lehet az oka??
5 megjegyzés:
Én is észrevettem, hogy nem mindig mutatja a képeket a Firefox-on a Google Chrome-ot használom ott minden OK!
Hasonló édességet szoktam én is,csak reszelve az almát,de így biztosan jobban érzik a sült alma íze,amit amúgy nagyon szeretek.
Jutka, köszönöm! Letöltöttem, és így már tényleg rendben:-)
Aleda, rászórod a reszelt almát?
Nagyon guszta, én is ma sütöttem almás palacsintát csak én lereszeltem az almát! A nagy kavarodásban nehogy összetévesszed, hogy hol-mit kell feltenni?:-))
Megjegyzés küldése