2011. június 10.

Zsályás csirke


Hozzávalók:

Egy szép egész csirke ( ami befér egy sütőzacskóba), 6 zsályalevél, 3-4 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, só, bors, 1 dl olaj.

A zsályaleveleket vágjuk apróra, a fokhagymát kis karikákra, majd sütés előtt egy nappal öntsük fel az olajjal. Másnap a csirkét alaposan mossuk át, konyhaszalvétával itassuk fel róla a vizet. Sóval, borssal dörzsöljük be, majd kenjük be a fűszeres olajból leszúrt fűszerekkel, locsoljuk meg a citromlével. Sütőzacskóba téve öntsünk utána 2-3 kanálnyi fűszeres olajat, majd sütésig tegyük hűtőbe. Onnan kivéve, a zacskót megszurkálva süssük készre, azt utolsó 10 percben a zacskót vágjuk ki, hogy a csirke bőre szépen megpirulhasson.

Köretként jól illik a tepsis, hagymás burgonya, ehhez a tört krumplit kavarjuk simára kevés vajjal, egy kisebb fej, nagyon apróra vágott hagymával, 2-3 felvert tojással, majd sütőbe tolva süssük pirulásig.

Tipp: csipetnyi vágott rozmaringot téve a fűszeres olajhoz a csirke ízét tovább variálhatjuk. A visszamaradó olajat más húsokhoz is, de leginkább csirkéhez használhatjuk. Természetesen szárított fűszerekből is készülhet, ekkor azokat nem kell olajban áztatni, hanem egyenesen a csirkére kenni.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet és guszta.Egy kis részét szívesen elmajszolgatnám !

Anikó írta...

Hajnikám, nézz be hozzám légyszíves, vár egy díj sok szeretettel:-))))