2011. május 25.

Moldvai bőségtál


Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna, 50-50 dkg hús és pikáns, fűszeres kolbász, 2 nagyobb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 bögre máléliszt, 15-20 dkg sós túró.

Elkészítése:
A szalonnát vágjuk vékony gyufaszálnyi vékonyságúra, süssük ki. A zsírjában pirítsuk meg a kockára vágott hagymákat, ha szükséges, adjunk még hozzá zsiradékot. Engedjük fel fél dl vízzel, majd süssük zsírjára, így szép, szaftos szószt kapunk a végén. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott húst, fedő alatt, kevés vízzel főzzük, míg megpuhul. Közben a kolbászt kevés zsiradékban süssük ki, a málét két bögre enyhén sózott vízben főzzük ki. Tálaláskor halmozzuk a málé mellé a húst és a kolbászt, szórjuk meg a túróval. Savanyúsággal kínáljuk.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Ez egy valóban bőséges tál, nagyon guszta!

ildikebak írta...

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm micsoda vacsi :-) mehetek enni? Szuperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :-)
Pusza Ildi :-)

Marika írta...

Nagyon guszta!!!