2011. január 22.

Tojással töltött paradicsom


Elég ritkán jelentkezem mostanában, de közben azért készítek újdonságokat. Az egyik ez a töltött paradicsom, amit gyerekeim nagy örömmel fogadtak, mivel mindent szeretnek, ami tojással készül:-)
Finom, ízletes, mutatós:-)

Hozzávalók:
8 közepes paradicsom, 8 tojás, 8 szép szelet kolozsvári szalonna, só, bors, esetleg némi ételízesítő.

A megmosott paradicsomok tetejét éles késsel vágjuk le, belsejüket kaparjuk ki. Szórjuk be sóval, hagyjuk állni 10 percig. Közben egy tűzálló edényt kenjünk ki zsiradékkal. A paradicsomban esetleg felgyűlő nedvet öntsük ki, majd óvatosan, hogy ne repedjenek szét, béleljük ki egy-egy szelet szalonnával. Állítsuk bele az edénybe, majd üssünk bele egy-egy tojást. A tetejüket sóval, borssal szórjuk meg, aki szereti, ételízesítőt is használhat. Toljuk forró sütőbe, és süssük, míg a paradicsom teljesen megpuhul, és a tojás teteje is szépen megpirul. Nyers salátával, pirítóssal kínáljuk, jól illik hozzá a zöldhagyma.

5 megjegyzés:

4Gyerek írta...

hmmm..ez olyan jó lehet. a blogod új ruhája is csini.

Ottis írta...

Finom biztos!

Hajnalka írta...

Köszönöm:)

De nem túl csini, ugye? :))

4Gyerek írta...

Pont jó.

Fagyal Hajnalka írta...

Közben váltottam ám, az előző valami barack-rózsaszín volt, cseresznyevirágokkal (azt hiszem). De rájöttem, hogy mégsem az az igazi:-)

És köszönöm, ez az új már nekem is tetszik:-)