2011. január 17.

Csirkemell sütőtökkel


Nosaltyn láttam az alábbi receptet, melyen kicsit változtattam csak, mivel nem volt itthon zsályám. Nagyon finom lett, azt hiszem, ünnepi asztalra is kiválóan beválhat.

Hozzávalók:
1 szép nagy csirkemell, 60-80 dkg sonkatök, 8 szelet kolozsvári szalonna, kevés tejföl, vagy tejszín, csirkefűszer, olaj, csipet gyömbér, szerecsendió, de el tudom képzelni kevés chilivel is, ettől a gyerekek miatt tartózkodtam.

A mellet vágjuk 8 darab hosszúkás részre, majd szórjuk meg csirkefűszerrel. Olajjal locsoljuk meg, majd néhány órára, lefedve tegyük hűtőbe.
A tököt pucoljuk meg (nekem fagyasztva volt), majd vágjuk kis kockákra. Enyhén sós vízben tegyük fel főni, adjunk hozzá kevés gyömbért és szerecsendiót, de talán csipet chilivel is érdemes volna kipróbálni. Amikor megfőtt, pürésítsük, majd kavarjuk el benne a tejfölt.
Közben a húst csavarjuk a szalonnába, az alján-hogy szépen megálljon-fogvájóval rögzítsük. Toljuk sütőbe, míg a szalonna szépen megpirul, a hús is elkészül.
Forrón, salátával, de akár anélkül kínáljuk.

2 megjegyzés:

Edó írta...

Isteni kaja,pazar fotó!!

Fagyal Hajnalka írta...

Köszi Edóka! :-)