2011. július 11.

Krémjoghurt




Frissítő nyári édesség, alaposan lehűtve jól esik ezekben a kánikulai napokban.


Hozzávalók: 3 dl natúr joghurt, 2 dl tejszínhab, méz



A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a joghurtba. Kanalazzuk egy tiszta textíliába, amely emgedi lecsepegni, majd jól elkötve, pár órára akasszuk hűvös helyre csepegni. Amikor már nem csepeg belőle víz, szedjük ki egy jól zárható edénybe, mézzel édesítsük kedvünk szerint. Tálaláskor jól lehűtve, darabokra tört keksszel, csokidarabkákkal, friss, jól megmosott és lecsöpögtetett gyümölccsel egyaránt kínálhatjuk, de önmagában is ízletes, hűsítő finomság.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta és finom édesség! Jó lett az oldalad !

Fagyal Hajnalka írta...

Köszönöm szépen Éva!:-)

Kati írta...

Nagyon guszta, én is joghurtos finomságot készítettem a hétvégén.

Csatlós Erzsébet írta...

Nagyon szép lett a blogod. Tetszik!