Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2011. április 7.
Habcsóktorta
Published :
22:11
Az alábbi torta igen tömény, az igaz. Ellenben finom és különleges.
Hozzávalók:
Az alaphoz: 4 tojás fehérje, körülbelül 1 bögrényi cukor, 1 vaníliás cukor.
A töltelékhez: 4 tojás sárgája, 30 dkg étkezési csokoládé, 1,5 dl tej, 1 dl tejszín, csipet só.
Elkészítése:
A tojások fehérjét verjük félkeményre, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrokat. Akkor jó, ha egy tömény masszát kapunk. A felhasznált cukor mennyisége függ a tojások nagyságától is. Egy kikent, papírral kibélelt közepes nagyságú, kerek tortaformába, egyenletesen kenjük el a masszát, melyből előzőleg keveset félretettünk. Ebből egy csillagcsöves kinyomóval nyomjunk 11 habcsók-rózsát a massza tetejére, majd a szélen húzzunk körbe egy vastagabb csíkot. Közepesen meleg sütőbe tolva süssük kb. 10 percig, míg a tetején a habcsók megszilárdul. Ekkor egy sütőpapírral vigyázva takarjuk le, különben mire a közepe megsül, a teteje csúnyán elszíneződik. 30-40 perc alatt megsül, akkor jó, ha a beleszúrt fogvájó tiszta marad. A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez az apróra vágott csokit a tejjel, a sóval tegyük fel a tűzre. Amikor szépen elolvadt a csokoládé a felvert tojásokat lassanként adjuk hozzá, állandóan kavargatva, míg megsűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. A felvert tejszínhabot forgassuk bele.
A kihűlt lapról egy éles kés segítségével feszegessük fel a habcsókrózsákat, majd kenjük meg a csokoládés krémmel úgy, hogy a szélek minél kevésbé sérüljenek. A krém tetejére illesszük vissza a rózsákat. Legalább 4-5 órát hagyjuk hűtőben érni, ezalatt a krém megkeményedik, és szépen szeletelhetővé válik.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
11 megjegyzés:
Hú,én sajnos imádom az ilyen tömény édességeket!Még így este 11 óra tájékán is:)))
Ez valóban jó tömény lehet, de biztos nagyon finom!
Ezt én szivesen megkóstolnám...:)
Sőt... a család sem hagyná megromlani, akármilyen tömény :))
anyám....borogass!
Játékra hívlak, nézz be hozzám!
En mindig is odzkodtam a tojsafeherjes alapu sutiktol, de ezt megprobalnam elkesziteni. Nagyon gusztusos, foleg az a csokikrem:D.
S ezuttal jatekra is meghivlak, nalam megtalalod a rola szolo bejegyzest. Puszi
Hajnalka, kellemes ünnepet kívánok neked!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok:)
Nézz be hozzám kérlek: Húsvéti nyuszi hozta díj!
Boldog nyuszit!
Jaj, nagyon restellem, de csak most néztem be magamhoz, és most látom, hogy nagyon kedvesek voltatok, és írtatok!
Ne haragudjatok, hogy csak most nézek utána a játéknak!
Mindenkinek köszönöm szépen, és még egyszer bocsánatot kérek:-(
Megjegyzés küldése