Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2010. október 2.
Boszorkánypogácsa
Published :
22:01
Őszinte leszek, engem nem, nyűgözött le, nem hiszem, hogy újra megsütném… Túl nehéz, testes a tésztája.
Hozzávalók: 45 dkg liszt, 25 dkg lágy, vagy vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg dió, 4 tojássárgája, 1 tojásfehérje, 1 citrom, 10 dkg baracklekvár.
A lágy margarint kavarjuk krémesre a porcukorral, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, majd egyenként dolgozzuk hozzá a négy tojás sárgáját. Lassanként adagoljuk hozzá a lisztet, ha esetleg úgy érezzük, hogy a tészta túl lágy, még adjunk hozzá egy keveset. A lényeg, hogy egy könnyen kezelhető, jól formázható masszát kapjunk, amiből formáljunk kis labdacsokat. Forgassuk bele őket a kissé felvert tojás fehérjébe, majd a durvábbra darált dióba. Tepsire rakva, mindegyik közepére az ujjunkkal nyomjuk egy lyukat, majd 15-20 perc alatt süssük készre, nem túl forró sütőben. Amikor világos színűre sültek, kész. Még forrón rakjunk a közepükbe finom barack-vagy ízlés szerint más lekvárt.
Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, így porhanyós lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Azért nosztalgia, mert évek óta nem eszem, de az illata ma is visszaröpít gyerekkoromba, amikor kisebb szertartás kötődött a bőrsajt megvágá...
-
Azt kívánom minden kedves olvasóm számára, amit magamnak, és szeretteimnek is: adjon meg a jó Isten mindent, amire szükségünk lesz jövőre, t...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves2 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése