![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg74tGLgLJGkPFJwfZzpkIChz8NFDMyXJERuDL10p-AcdZ-fzT425tWWA1M-ZPLMYccmQdsHBc0ddyLpsGgUONe7BOAQpHXiayz62jpEQ5Q0QIc2apR5hYKtKyqsiwAOj3sdjEUDugKWqD2/s320/%C3%A1d%C3%A1m+sz%C3%BClinap+047%2B.jpg)
Őszinte leszek, engem nem, nyűgözött le, nem hiszem, hogy újra megsütném… Túl nehéz, testes a tésztája.
Hozzávalók: 45 dkg liszt, 25 dkg lágy, vagy vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg dió, 4 tojássárgája, 1 tojásfehérje, 1 citrom, 10 dkg baracklekvár.
A lágy margarint kavarjuk krémesre a porcukorral, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, majd egyenként dolgozzuk hozzá a négy tojás sárgáját. Lassanként adagoljuk hozzá a lisztet, ha esetleg úgy érezzük, hogy a tészta túl lágy, még adjunk hozzá egy keveset. A lényeg, hogy egy könnyen kezelhető, jól formázható masszát kapjunk, amiből formáljunk kis labdacsokat. Forgassuk bele őket a kissé felvert tojás fehérjébe, majd a durvábbra darált dióba. Tepsire rakva, mindegyik közepére az ujjunkkal nyomjuk egy lyukat, majd 15-20 perc alatt süssük készre, nem túl forró sütőben. Amikor világos színűre sültek, kész. Még forrón rakjunk a közepükbe finom barack-vagy ízlés szerint más lekvárt.
Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, így porhanyós lesz.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése