Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
szeptember
(19)
- Kreatív blogger-díj - mint a filmekben! :-)
- Házi csokoládé és Ottis kókuszsütije!
- Jó lesz!
- Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
- Sültpaprika saláta
- Citrommázas répaszelet
- Gombás, tejfölös tészta
- Sajtos paradicsomleves
- Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
- Nyögvenyelős és társai, azaz krumpli a nagyi asztalán
- Képek - Szitakötő
- Képek - Felhők
- Kedvencünk, a csalamádé
- Barack és szilvalekvár
- Magozott meggy, sütibe, melléktermékként meggyször...
- Alma és körtekompót
- Cseresznye és meggykompót
- Téli eltevések
- Itt az ősz, és itt az új EK!
-
▼
szeptember
(19)
2010. szeptember 1.
Cseresznye és meggykompót
Published :
23:35
Az egészséges gyümölcsszemeket kétszer mossuk meg, majd rakjuk az üvegekbe, enyhén megnyomkodva, óvatosan, hogy szét ne repedjenek. Mi elég édesen szeretjük, ezért egy 4 dl-es üveg meggyhez 3-4 kanál, az édes cseresznyéhez 2-3 kanál cukrot teszünk. Ez természetesen ízlés dolga. A cukor tetejére tegyünk késhegynyi befőzőport, majd hideg vízzel, óvatosan csorgassuk a cukrot, míg az egész lefolyik, és az üveg megtelik. Fontos, hogy a cukor mind kerüljön víz alá, és ne maradjon az üveg szélén. Ezután zárjuk le az üvegeket, majd dunsztoljuk ki a befőtteket. A dunsztos edényben hagyjuk kihűlni.
Egy másik módszer a cukorszirupos eltevés. Ehhez vagy egy kis tapasztalat szükséges, vagy egy kis plussz munka. A cukorsziruphoz való vizet vagy hasra ütésből megsaccoljuk, vagy, ha másképp nem megy, kiszámoljuk. Ehhez, rakjuk a gyümölcsöt az üvegekbe, majd töltsük fel vízzel. Mérjük meg körülbelül mennyi víz megy alá, majd szorozzuk meg annyival, amennyi üveg gyümölcsünk van. A kellő mennyiségű vizet öntsük egy nagy edénybe, majd ízlés szerint édesítve főzzünk belőle cukorszirupot. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcsöt, és óvatosan kavargassuk, míg a színe megváltozik. Vigyázzunk, nagyon könnyen repednek a szemek. Ezután a gyümölcsöt azonnal rakjuk üvegekbe, a megmaradó szirupba kavarjunk 4 dl-erenként egy késhegynyi befőzport, majd forraljuk fel. Azonnal töltsük fel a gyümölcsöket, az üvegeket zárjuk le, majd rakjuk jó vastag szárazdunsztba.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Az Erdélyi Konyha gondozásában immár a harmadik szám is kikerült az árusítókhoz, sok-sok rejtvénnyel és finom ételek receptjével, illetve né...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
-
A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal ...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése