Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
szeptember
(19)
- Kreatív blogger-díj - mint a filmekben! :-)
- Házi csokoládé és Ottis kókuszsütije!
- Jó lesz!
- Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
- Sültpaprika saláta
- Citrommázas répaszelet
- Gombás, tejfölös tészta
- Sajtos paradicsomleves
- Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
- Nyögvenyelős és társai, azaz krumpli a nagyi asztalán
- Képek - Szitakötő
- Képek - Felhők
- Kedvencünk, a csalamádé
- Barack és szilvalekvár
- Magozott meggy, sütibe, melléktermékként meggyször...
- Alma és körtekompót
- Cseresznye és meggykompót
- Téli eltevések
- Itt az ősz, és itt az új EK!
-
▼
szeptember
(19)
2010. szeptember 2.
Barack és szilvalekvár
Published :
0:16
A szép, érett gyümölcsöket természetesen alaposan megmossuk :-), majd, ha tudjuk, kézzel összetörjük, ha keményebb is van közte, azt ledaráljuk. Lassú tűzön, állandóan kavargatva feltesszük főni. Amikor úgy látjuk, hogy megsűrűsödött, a nyers gyümölcs kilójához 60 dkg-ot számítva, hozzáadjuk a cukrot. Azért nem előbb, mert a cukor hamar leég, megkeserítve az életünket. Együtt kavargassuk, míg eléri a kívánt sűrűséget, ez megint ízlés dolga. 5 kg gyümölcshöz számítsunk egy kávéskanálnyi befőzőport, ezt adjuk a lekvárhoz, még kavarjuk meg párszor, majd vegyük le a tűzről. A lekvárt feltétlenül száraz üvegekbe rakjuk, hogy csíra ne érhesse, és ne kezdjen el penészedni. Zárjuk le az üvegeket, majd azonnal állítsuk száraz dunsztba.
Ízlés szerint kevés citrommal játszhatunk az ízével. Sokan használnak dzsemfixet, anyukám ettől határozottan elvonatkoztatja magát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Az Erdélyi Konyha gondozásában immár a harmadik szám is kikerült az árusítókhoz, sok-sok rejtvénnyel és finom ételek receptjével, illetve né...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
-
A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal ...
2 megjegyzés:
Hajnalka, mi az a befőzőpor???
Amit a kompótoknál, lekvároknál is írsz??
Anikó, szalicil, vagy sima befőzőpor, amit az üzletekben is lehet kapni. Azaz tartósítószer. Ezt a befőzőpor kifejezést csak mifelénk használnák?
Megjegyzés küldése