Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2010. június 29.
2010. június 15.
Szezámmagos csirkemell sült borsóval
Published :
20:53
Hozzávalók:
Fejenként egy fél csirkemell, 20 dkg zöldborsó, továbbá egy közepes sárgarépa, petrezselyemzöld, szezámmag, petrezselyemzöld, zsiradék a sütéshez.
A pulykamellet vágjuk négy-négy szeletre, kissé klopfoljuk ki, sóval, borssal és kevés olajjal dörzsöljük be, legalább fél órát hagyjuk letakarva a hűtőben állni. Elkészítéskor vegyük ki a hússzeleteket, szezámmaggal szórjuk be, majd mindkét oldalukon hirtelen süssük ki. Közben kevés zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított zöldborsót és kis karikára vagy kockára vágott répát, majd fedő alatt hagyjuk megpuhulni. Ha végképp szükséges, adjunk alá egy kanálnyi vizet, le ne égjen. Friss, zsenge borsóból igen rövid idő alatt elkészül. Az utolsó egy-két percben szórjuk rá a friss, apróra vágott petrezselyemlevelet.
2010. június 3.
Natúrszelet nyers lecsóval
Published :
11:20
A nyers lecsó, mifelénk Biharban régebben önálló ételként is nagy közkedveltségnek örvendett, simán kenyérrel fogyasztva. Emlékszem, mennyire imádtam mártogatni a kis ideig érni hagyott nyers lecsó alatt meggyűlő levet.
Ma már nem igazán készítik, én sem. Pedig fincsi, és egészséges is. Már persze amennyire egészséges a génkezelt paradicsom és paprika, amit belevágok…
Hozzávalók: csirke, vagy pulykamell, paradicsom, paprika, hagyma, só, bors, olaj. Slussz.
Egy pulyka mellét felvágok ujjnyi szeletekre, a rostokra merőlegesen, így nem lesz rágós, aztán óvatosan kiklopfolom. Simán sóval és borssal bedörzsölöm, amíg a lecsó elkészül, beteszem a hűtőbe.
A paradicsomot vágom fel először kis szeletekre, vagy darabokra, megsózom, hogy levet engedjen. Meglocsolom kevés olajjal, és hozzávágom a nagyon vékonyra karikázott hagymát, majd a paprikát is. Jól elkeverem, a sózással vigyázok, könnyű túlsózni. Félreteszem, annyi idő épp elég neki az éréshez, míg a husi kisül.
A hússzeleteket forró olajon mindkét oldalukról megsütöm, és vulálá, kész is a könnyű vacsora.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Az Erdélyi Konyha gondozásában immár a harmadik szám is kikerült az árusítókhoz, sok-sok rejtvénnyel és finom ételek receptjével, illetve né...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
-
A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal ...