Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Töltött krumpli másképp
Published :
16:18
Gyerekeim kedvence, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem szeretem. Igaz, nem készítem túl sokszor, de mindig nagy siker. Talán épp, mert nem kerül sűrűn az asztalra?
Ki tudja! :-)
Hozzávalók: személyenként 2 közepes, sütésre alkalmas krumpli, 20 dkg baconszalonna, 20 dkg fűszeres kolbász, egy fél hagyma, a tálaláshoz tejföl.
Szép, egyenletes felületű, közepes krumplikat válasszunk ki. Alaposan mossuk meg, majd kefével súroljuk le a felső héjat. Ezután óvatosan vagdossuk be, hogy vékony szeleteket kapjunk úgy, hogy az alján, körülbelül kisujjnyi vastagságban maradjon egyben.
Sütőpapírra helyezve, konyhai ecsettel, olajjal gazdagon kenjük meg a szeleteket, majd tegyük forró sütőbe, és süssük 25-30 percig, a krumplik nagyságától függően. Amikor már majdnem kész, vegyük ki, és minden bevágásba illesszünk egy vékony szelet bacont, hosszában vékonyra szeletelt kolbászt, illetve vékony karikába vágott hagymát. Az egészet tegyük vissza sülni, míg a szalonna és a kolbász is megsül. Az esetleges megmaradó kolbászt, szalonnát tegyük mellé, hogy az is kisüljön.
Azon forrón, tejföllel kínáljuk. Laktató, akár vacsorának is megfelel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Az Erdélyi Konyha gondozásában immár a harmadik szám is kikerült az árusítókhoz, sok-sok rejtvénnyel és finom ételek receptjével, illetve né...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
-
A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal ...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése