Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
május
(20)
- Sós sütemények
- Kati tészta
- Csirkeszárny fűszeres olajban, „sárga rizzsel”
- Hónapsoroló
- Kavart vinette
- Édes krumplival töltött béles
- Lebbencsleves
- Elmélkedés a nagymamám-féle tejes paszulyleves fölött
- Sajt, ahogy anyukám csinálja
- Kapros-túrós ravioli
- Hagyományos étvágyhozó bruschetta
- Acquacotta – Paradicsom-paprika leves
- Sonkás, tárkonyos krumplileves
- Insalata caprese, erdélyiesen
- Olaszos
- Somlói galuska
- Marhapörkölt túrós csuszával
- Zetelaki salátaleves Magdika módra
- Leves-krém
- Estike
2010. május 5.
Estike
Published :
21:10
Van úgy, hogy az ember csokis-csokira vágyik. Nálunk a tömör csoki nem annyira jön be, inkább a csokis sütikre szoktunk ráesni. Ilyenkor, hét közepén, amikor süteményezéshez nincs kedve az embernek, de nyaggatják a kölkök, jön jól az Estike, ami kb. fél óra alatt kész is van.
6 tojásból kavarjunk piskótát, ezt osszuk két részre. Az egyikbe jó fél maréknyi darabokra vágott dióbelet, és egy nagy kanál kakaót kavartam, a másikat pedig, miután a tepsibe belesimítottam megszórtam meggyel.
Amíg sül, egy csokis pudingból, 3 dl tejből, 6 kanál cukorból és 2 nagykanál lisztből sűrű krémet főztem, ezt hideg vízbe állítva kihűtöttem, majd elkavartam egy kocka puha vajjal.
Összeállítottam, majd tetejét kakaóporral megszórtam.
Testes sütemény, nem érdemes belőle sokat csinálni.
Akinek nem elég édes a krém, az porcukorral utána ízesíthet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Az Erdélyi Konyha gondozásában immár a harmadik szám is kikerült az árusítókhoz, sok-sok rejtvénnyel és finom ételek receptjével, illetve né...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
-
A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal ...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése