Dancs Annamari receptje
Hozzávalók: személyenként 2 tojás, gulyáskrém, só, bors, majonéz, 2-3 burgonya, egész borsszem, piros húsú paprika.
Elkészítése: A keményre főtt tojásokat tisztítsuk meg, vágjuk hosszában ketté, majd a sárgákat szedjük ki. Ezeket villával törjük össze, majd keverjük el az előre elkészített majonézzel, gulyáskrémmel, sóval és borssal ízesítsük. Töltsük meg a krémmel a tojásokat, majd lefelé fordítva helyezzük tálaló tálcára. A burgonyát főzzük meg, törjük össze, és hagyjuk kihűlni. Olajos kézzel formázzunk belőle apró golyókat, melyeket fogvájó segítségével illesszünk, a tálcán már elrendezett tojáscsibe-testekhez. Szemes borsból a szemeket, apró háromszögre vágott pirospaprikából a csőröket illesszük a fejhez. Ültessük a csibéket fészkekbe, amiket kinyomó csőbe töltött majonézből halmozzunk a kiscsibék köré. A csibék mellé friss salátára halmozott vegyes zöldséget kínáljunk: retekből, paradicsomból, zöldhagymából, paprikából. Salátaöntetet is adhatunk melléje. „Zöld füvet” friss, vagy szárított fűszernövényből szórhatunk a csibék köré.
Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 30.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Az Erdélyi Konyha gondozásában immár a harmadik szám is kikerült az árusítókhoz, sok-sok rejtvénnyel és finom ételek receptjével, illetve né...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
-
A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal ...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése