Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
▼
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
január
(17)
- Liebster díj újra:-)
- Menü :)
- Liebster blog díj
- Nekibuzdulva!
- Nosztalgia bőrsajt és kocsonya
- Gasztrohoroszkóp - Nyilas
- Gasztrohoroszkóp - Halak
- Gasztrohoroszkóp - Vízöntő
- Gasztrohoroszkóp - Bak
- Gasztrohoroszkóp - Skorpió
- Gasztrohoroszkóp - Mérleg
- Gasztrohoroszkóp - Szűz
- Tojással töltött paradicsom
- Csirkemell sütőtökkel
- Brútusz-Tücsök
- Fagyasztott hájas tészta
- Megjelent az Erdélyi Konyha 2011-es falinaptára
2011. január 17.
Csirkemell sütőtökkel
Published :
20:33
Nosaltyn láttam az alábbi receptet, melyen kicsit változtattam csak, mivel nem volt itthon zsályám. Nagyon finom lett, azt hiszem, ünnepi asztalra is kiválóan beválhat.
Hozzávalók:
1 szép nagy csirkemell, 60-80 dkg sonkatök, 8 szelet kolozsvári szalonna, kevés tejföl, vagy tejszín, csirkefűszer, olaj, csipet gyömbér, szerecsendió, de el tudom képzelni kevés chilivel is, ettől a gyerekek miatt tartózkodtam.
A mellet vágjuk 8 darab hosszúkás részre, majd szórjuk meg csirkefűszerrel. Olajjal locsoljuk meg, majd néhány órára, lefedve tegyük hűtőbe.
A tököt pucoljuk meg (nekem fagyasztva volt), majd vágjuk kis kockákra. Enyhén sós vízben tegyük fel főni, adjunk hozzá kevés gyömbért és szerecsendiót, de talán csipet chilivel is érdemes volna kipróbálni. Amikor megfőtt, pürésítsük, majd kavarjuk el benne a tejfölt.
Közben a húst csavarjuk a szalonnába, az alján-hogy szépen megálljon-fogvájóval rögzítsük. Toljuk sütőbe, míg a szalonna szépen megpirul, a hús is elkészül.
Forrón, salátával, de akár anélkül kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Az Erdélyi Konyha gondozásában immár a harmadik szám is kikerült az árusítókhoz, sok-sok rejtvénnyel és finom ételek receptjével, illetve né...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
-
A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal ...
2 megjegyzés:
Isteni kaja,pazar fotó!!
Köszi Edóka! :-)
Megjegyzés küldése