Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
december
(26)
- Békés, Boldog Új Esztendőt!
- Diós kocka, véletlenül
- A (számomra) tökéletes diókrém
- Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma
- Szívet melengető ajándékok Neától
- Gesztenyés keksztekercs
- Inverz kókuszkocka
- Házi szaloncukor
- Békés, boldog karácsonyt:-)
- Gasztrohoroszkóp - Oroszlán
- Gasztrohoroszkóp - Rák
- Gasztrohoroszkóp - Ikrek
- Gasztrohoroszkóp - Bika
- Gasztrohoroszkóp - KOS
- Nagyvárad büszkesége: Tolvai Renáta!:)
- We wish you a merrychristmas! :-))
- Karácsonyi gyümölcskenyér
- Puha gyümölcskenyér
- Nyertem! :-)
- Na, az ilyet én is megnézném a tévében!
- Egy gyors gyros:-)
- Disznótoros velő
- Az eb, meg valami érdekes jelenség:-)
- Hagyományos magyaros gulyásleves
- Mézeskalács házikó
- Érlelt mézeskalács, Milner Angéla útmutatásával!
- ► szeptember (19)
-
▼
december
(26)
2010. december 27.
Gesztenyés keksztekercs
Published :
21:06
Edóka sütijét akartam elkészíteni karácsonyra, mivel a lányka gesztenyés finosmágot kért. Ez egyszerű, és Edóka oldalán guszta is. Azonban a pontos recept a többivel együtt, ugye, itthon maradt. Mivel keksztekercset, kókuszosat régebben már készítettem, némi sejtésem volt a dolgoról, de mint látszik, valószínűleg kevés vajat használtam a tésztájába, na és a lekvár, meg a kókuszreszelék is kimaradt (ez utóbbi a töltelékből is). Megijedtem, hogy száraz marad, azoban másnapra nagyon szépen megpuhult, nagyszerűen lehetett szeletelni. Az íze pedig nagyon finom, és könnyű volt.
Az adagok körülbelül-mérésre mentek. Így én fél kg kekszet használtam, ehhez egy fél vajat adtam, porcukrot, meggylevet ízlés szerint. Kakaóval és rumaromával ízesítettem. Két műanyag zacskó között kinyújtottam, majd megtöltöttem egy fagyasztott gesztenyével, amit rumaromával, kevés porcukorral még utána ízesítettem. (Szerintem ez utóbbi már nem hiányzott, de anyukám meg van róla győződve, hogy a sütik sosem elég édesek). Kislányom unszolásának engedve, a töltelék közepére egy sor magozott meggyet is raktunk.
Tetejét csokival leöntöttem, de csak úgy lazán, majd a lányka megszórta színes cukorgyöngyökkel.
Edókának köszi a receptért, ez a recept is bekerül a családi receptes-füzetünkbe:-)
(Nem tudom a képeim miért sikerültek ilyen gyengén, de a legtöbb kép, az ünnepiek is vörösesek)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Az Erdélyi Konyha gondozásában immár a harmadik szám is kikerült az árusítókhoz, sok-sok rejtvénnyel és finom ételek receptjével, illetve né...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
3 megjegyzés:
Na,hát ez szerintem finomabb lett az enyémnél!Legközelebb én is teszek bele meggyet,van is a fagyóban és jó ötlet!Megvan a szilveszteri édesség,már gondolkodtam mit készítsek.
Én egyelőre nem tudom mit csinálok:-) De hát hol van az még? :-)
Hárman leszünk itthon a gyerekekkel, úgyhogy még kikérem a véleményüket, azt készítenék, amire ők vágynak:-) Úgyhogy már sejtem is, hogy az egyik virsli lesz rétestésztában:-)
A virsli rétestésztában nagyon jó ötlet Szilveszeterre, mert a sima virsli már nagyon unalmas. Viszont nekem valamilyen más tésztában lenne jó.
Megjegyzés küldése