Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2010. július 10.
Jeges csokoládé
Published :
23:08
Hozzávalók személyenként:
1, 5 dkg ét, vagy tejes csokoládé, 0, 6 dl capuccino, vagy 0,5 dl feketekávé, 1, 75 dl tej, a díszítéshez tejszínhab. Ha feketekávéval készítjük, 2 kiskanálnyi cukor.
A csokoládét vágjuk kis darabokra, gőz felett olvasszuk fel. Ha kávéval készítjük, adjuk a csokoládéhoz a cukrot, mivel a kávét édesíteni kell, a capuccinó nem igényel cukrot. Miután a cukor teljesen elolvadt, és a csokoládéval forrni kezd, adjuk hozzá a capuccinót vagy a kávét, az egészet forraljuk fel, majd öntsük hozzá az előre felforralt tejet. Gőz fölött, körülbelül 10 percig főzzük.
Amikor elkészült hűtőbe téve jól hűtsük le. Tálaláskor öntsük szép poharakba, tetejére nyomjunk tejszínhabrózsát, szórjuk meg kevés őrölt kávéval vagy capuccinóval.
Forró nyári napokon nagyon jól esik.
Megjegyzés: télen ugyanígy tálalhatjuk, de akkor melegen kínáljuk. Ízre a forró csokoládéval vetekszik, krémes állaga miatt közkedvelt finomság.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Az Erdélyi Konyha gondozásában immár a harmadik szám is kikerült az árusítókhoz, sok-sok rejtvénnyel és finom ételek receptjével, illetve né...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
2 megjegyzés:
Huuuh! Ez valami csodás lehet!
(Most sajnálom magam, hogy ez csak kép :) :) :) )
Szia M:-)
Tényleg finom, én melegen is szívesen fogyasztom:)
Megjegyzés küldése