ELENORE
▼
2011. február 24.
Rakott krumpli, savanyú káposztával
Úgy néz ki, lassan minden visszaáll a rendes kerékvágásba, nekem pedig annyi behozni valóm van. A blogomat is nagyon elhanyagoltam...
Egy, szerintem nagyon finom főételt mutatnék most meg nektek:-)
Hozzávalók:
0, 5 kg krumpli, 40 dkg savanyú káposzta, 30 dkg kolbász, 5 dkg vaj, 5 dkg húsos szalonna, 2 hagyma, 1 tojás, só, bors.
A krumplit sós vízben főzzük meg, nyomjuk át, vagy törjük meg, a vajjal és a tojással kavarjuk krémesre. Közben a hagymákat pucoljuk meg, vágjuk kis kockára, kevés zsiradékban dinszteljük meg kissé. Adjuk hozzá a lemosott, kinyomkodott káposztát, együtt, fedő alatt pároljuk pár percig, míg a víz elfő alóla. Vigyázzunk, meg ne égessük. A kolbászt közben vágjuk fel kis karikákra. Egy tűzálló edényt kenjünk ki zsiradékkal. Ebbe egyenletesen kenjük el a krumpli felét. Erre halmozzuk rá a káposztát, majd a kolbászt. Óvatosan takarjuk be a megmaradt krumplival, tetejére villával húzzunk hullámos csíkokat. Toljuk közepesen meleg sütőbe. Amikor elkezd pirulni, szórjuk rá a szalonnát, majd süssük, míg a szalonna szépen megsül, illetve a krumpli megpirul.
A sütőből kivéve 10 percig pihentessük, ezután óvatosan szeletelve rakjuk tányérokra.
Nem ettem még ilyen rakott krumplit, csak hagyományosat, de szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésHajni!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet, én sem ettem még így, de a receptet mentettem, ezt is ki kell próbálni, imádom a savanyú káposztát!
Köszönöm szépen:-) Kedves Gesztenye, felteszek egy nagyon egyszerű savanyú káposztás receptet. Gyerekkoromban számtalanszor ettük reggelire nagyszüleimmel, talán az akkor ízek emlékére, de nagyon szeretem ma is. Ha nem viszolyogsz a nyers olaj ízétől, érdemes kipróbálni, nagyon finom! :-)
VálaszTörlés