ELENORE
▼
2011. október 3.
Tepsis paradicsomos hús
Hozzávalók: 8 szelet karaj, 40 dkg burgonya, 3 nagy hagyma, 1 zöld és 1 piros színű paprika, só, bors.
Elkészítése:
A karajt nem túl vékonyra potyoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, egy kikent tepsi alját kirakjuk vele. A burgonyát felkarikázzuk, a nagyobb darabokat hosszában is kettévágjuk. Ráhalmozzuk a húsra, sóval beszórjuk. A hagymákat megtisztítjuk, íznyi vastagságúra szeleteljük, elosszuk a krumplin. A paprikákat kockákra vágjuk, a paradicsomokat keresztben szeletekre, és ezeket is a krumplira rakjuk. Sóval megszórjuk. A tepsit alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 30 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva 10 percre visszatoljuk. Forrón kínáljuk önmagában vagy kenyérrel.
Megjegyzés: ínyencek csípős paprikát is karikázhatnak rá. Könnyű nyári vacsora, egyszerűen elkészül, ízletes. Télen paradicsom nélkül is készíthetjük, valamivel több hagymával, úgy is nagyon finom.
Pici víz nem kell alá?
VálaszTörlésNem, az alufólia alá nem szükséges, kifő majd belőle kevés/több saját leve:-)A tepsit is csak nagyon vékonyan kell kikenni, neked tetsző zsiradékkal.
VálaszTörlés