ELENORE
▼
2011. május 25.
Moldvai bőségtál
Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna, 50-50 dkg hús és pikáns, fűszeres kolbász, 2 nagyobb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 bögre máléliszt, 15-20 dkg sós túró.
Elkészítése:
A szalonnát vágjuk vékony gyufaszálnyi vékonyságúra, süssük ki. A zsírjában pirítsuk meg a kockára vágott hagymákat, ha szükséges, adjunk még hozzá zsiradékot. Engedjük fel fél dl vízzel, majd süssük zsírjára, így szép, szaftos szószt kapunk a végén. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott húst, fedő alatt, kevés vízzel főzzük, míg megpuhul. Közben a kolbászt kevés zsiradékban süssük ki, a málét két bögre enyhén sózott vízben főzzük ki. Tálaláskor halmozzuk a málé mellé a húst és a kolbászt, szórjuk meg a túróval. Savanyúsággal kínáljuk.
Ez egy valóban bőséges tál, nagyon guszta!
VálaszTörlésMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm micsoda vacsi :-) mehetek enni? Szuperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :-)
VálaszTörlésPusza Ildi :-)
Nagyon guszta!!!
VálaszTörlés