Hozzávalók: 4 db iskolai kifli, 3 tojás, egy köteg retek, egy fél kisebb kígyóuborka, 3 szál zöldhagyma, só, bors.
Elkészítése:
Először készítsük el a salátát. A hozzávalókat vágjuk vékony karikákra, a hagyma szárát is adjuk hozzá. Akkor finom, ha enyhén érzik rajta a hagyma íze. Sózzuk be, tegyük félre.
A kiflit vágjuk kisujjnyi karikákra. A tojást ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd verjük fel. Forgassuk meg benne a kifli karikákat, ízletes, tápláló, kitűnő reggeli.
Megjegyzés: természetesen bármilyen más kifliből elkészíthető, de akár kenyérrel is ugyanolyan finom.
Nekünk is mindig a nyakunkon marad a sok kifli amit a lányom kap az oviban, ott nem eszik meg, itthol meg a kutyának sem kell. Én egyszer mákosgubát készítettem belőlük. ez a bundáskenyér salátával sem rossz ötlet.
VálaszTörlésVagy így, vagy töltve szoktam elkészíteni, ha már felgyűl. De ha egyikhez sincs kedvem, felszeletelem, és kiszárítom, utána meg aprító gépben morzsát készítek belőle:-) Az nagyon jó vizesedős - gyümölcs töltelékes sütikhez.
VálaszTörlésMajd ezt a töltött változatos is szívesen olvasnám.
VálaszTörlésÉn is felszeleteltem már párat, hogy ledaráljam morzsának. Enni nem csípem ez a kiflit, soha nem is csjptem, se nem édes se nem sós, mondjuk ezért nem rajongok a Húsvéti kalácsért sem, akkor szoktam csak készíteni az év többi részében nem.
Ez milyen jó ötlet!Nálunk is mindig felgyűlik a kifli,mert csak úgy magában ehetetlen.
VálaszTörlésA hétvégén sütöttem bundás kiflit én is :)
VálaszTörlésMi is szeretjük:-) Most már jönnek a zöldségek a piacra, azzal az igazi:-)
VálaszTörlésBár én egyszer már láttam, hogy cukrozva sütik... Nem tudom milyen lehet:-)