tag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post3345062653511678142..comments2023-10-30T16:25:00.439+02:00Comments on Evés közben jön-megy az étvágy: LudaskásaFagyal Hajnalkahttp://www.blogger.com/profile/05233808605055163145noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-55594970573840595682015-01-18T14:14:47.988+02:002015-01-18T14:14:47.988+02:00Nagyon tetszik!
Én a következőképpen csinálom: Ham...Nagyon tetszik!<br />Én a következőképpen csinálom: Hamis ludaskása<br />1-2 kacsa (vagy liba) farhátat a szokásos módon felteszünk főni levesnek. Rendesen bezöldségeljük, ahogy a mamától tanultuk. Lehaboljuk, készre főzzük. Amikor a hús megfőtt, a levest leszűrjük. A húsokat leszedjük a csontról, a zöldségeket karikára vágjuk. A levesről leszedünk 1-2 evőkanál zsírt, ezen pirítjuk meg a rizst. Amikor a rizs megpirult, felöntjük a levessel és puhára főzzük. A főtt rizst összekeverjük a leszedett hússal, a karikára vágott zöldséggel és összemelegítjük (akár mikróban). A levesbe betétet főzünk.<br />Így lesz 1-2 kacsa farhátból egy komplett ebéd - leves, ludaskása.<br />Többször kipróbáltam - ajánlom!<br />(... és nagyon olcsó! ...)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/17594092270382513005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-23618998462063340782010-11-07T17:02:32.849+02:002010-11-07T17:02:32.849+02:00Anikó, hát ezt ki kell próbálni, nagyon jól hangzi...Anikó, hát ezt ki kell próbálni, nagyon jól hangzik! Amikor leghközelebb vezsünk libát, feltétlenül elkészítem... Amúgy tudod mi jutott eszembe, most, hogy írtál? Annak idején a nagyim is belefőzte a szárnytöveket a ludaskásába! :-)<br /><br />Nagyon köszönöm a megjegyzésedet!Fagyal Hajnalkahttps://www.blogger.com/profile/05233808605055163145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-85805391411909822182010-11-04T11:24:37.305+02:002010-11-04T11:24:37.305+02:00Nálunk a családban -Felvidékről, és Magyarország k...Nálunk a családban -Felvidékről, és Magyarország különféle tájairól származunk, sőt Temesvári dédapa is volt, mindenki készíti a ludaskását, de nem így ahogy te. Érdekes. Nálunk húslevest főznek az összes aprólékból, szárnytövekből rengeteg zöldséggel, majd leszűrik, a húst lefejtik a csontokról, zúzát ilyesmit falatnyi adagokra vágják, a főtt zöldséget is.A rizst a húleveslében főzik, mint a rizottót, amikor puha, szottyos, hozzákeverik a úsdarabokat,aprólékot, nyakat stb. és a főtt zöldségeket is. Jól összekeverik és sült libacombbal vagy friss libatepertővel megszórva tálalják.Valami mennyei étel, az egész tágabb és szűkebb családom imádja. Egész évben készítem,nagymamámtól, anyukámtól így tanultam, hétköznap szegényesebben, nincs hozzá libasült, de Márton napkor minden ami belefér, ünnepiesen:-))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-27524952263293218892010-11-04T08:38:37.706+02:002010-11-04T08:38:37.706+02:00Ezer éve hogy ettem ilyet!
Persze libából!
Otthon ...Ezer éve hogy ettem ilyet!<br />Persze libából!<br />Otthon a szüleimnél, gyermekkoromban, azóta se... Pedig milyen finom...Jucihttps://www.blogger.com/profile/17983849155870498361noreply@blogger.com