tag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post7880404326717620192..comments2023-10-30T16:25:00.439+02:00Comments on Evés közben jön-megy az étvágy: Egész napos program: hájas tészta sütésFagyal Hajnalkahttp://www.blogger.com/profile/05233808605055163145noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-85900148491197875232012-04-09T01:54:07.519+03:002012-04-09T01:54:07.519+03:00Tokeletes!Nagyon szepre es finomra sikerult!
KOSZI...Tokeletes!Nagyon szepre es finomra sikerult!<br />KOSZI!<br />HeidiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-1212334027347317142012-03-01T23:57:02.490+02:002012-03-01T23:57:02.490+02:00Kedves Névtelen, az adagokat és a pihentetési időt...Kedves Névtelen, az adagokat és a pihentetési időt is betartod? Hogy érted, hogy nem igazi? <br />Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de most láttam a kérdésed.Fagyal Hajnalkahttps://www.blogger.com/profile/05233808605055163145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-37099835731812589632012-02-25T18:10:16.642+02:002012-02-25T18:10:16.642+02:00Szia ,
Kérlek mond meg mit rontok el.
A tészta ki...Szia ,<br />Kérlek mond meg mit rontok el.<br />A tészta ki van dolgozva jol,holyagos,a hajtogatasra figyele,tüzes késel vágom,200 fokon sütőm,de nem nyilik ki.<br />Veveles de nem ay igazi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-44606097028633404612012-02-22T00:37:28.772+02:002012-02-22T00:37:28.772+02:00Kedves teve, hogy sikerült a hájas? :-)
Brigi, kö...Kedves teve, hogy sikerült a hájas? :-) <br />Brigi, köszönöm a receptet, még soha nem próbáltam élesztővel! Még van háj a fagyasztóban, legközelebb így készítem el!Fagyal Hajnalkahttps://www.blogger.com/profile/05233808605055163145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-92001162969082876942012-02-18T16:13:40.949+02:002012-02-18T16:13:40.949+02:00Sziasztok! Ime nagymamám kelt tésztával készülő há...Sziasztok! Ime nagymamám kelt tésztával készülő hájasa: <br />500 g liszt<br />2 tojás sárgája<br />5 dkg cukor<br />2 dkg élesztő<br />5 dkg margarin<br />4 dl tej<br />1 nagyobb ökölnyi háj<br /><br />ezekből csinálsz egy kelt tésztát, és megvárod, hogy megkeljen. ha ez megvan, a tésztát kinyújtod, és megkened egyenletesen a marék hájjal. a hajtogatás ugyanaz, de csak az első nyújtás után kened meg hájjal, aztán csak a hajtogatás. az utolsó hajtogatás után kisujjnyi vastagra óvatosan kinyújtod, kockákra vágod, megtöltöd szilvalekvárral, és átlósán háromszög alakúra hajtod, 180 fokos sütőben megsütöd. Isteni lesz. :)<br />BrigiBrigihttps://www.blogger.com/profile/04563133677349665288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-53982647120959720052012-02-17T16:59:55.873+02:002012-02-17T16:59:55.873+02:00kedves aliz.
én most sütöm, már háromszor hajtogat...kedves aliz.<br />én most sütöm, már háromszor hajtogattam, remélem sikerülni fog ugy néz ki, hogy igen Majd megirom, hogy milyen lett..Erikabatári erikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-91562395904203597472011-12-14T10:05:16.823+02:002011-12-14T10:05:16.823+02:00Kedves hozzászólók, először is, ismét elnézést kel...Kedves hozzászólók, először is, ismét elnézést kell kérnem! Az a baj, hogy a régebbi bejegyzéseket ritkábban nézem át, így nem látom, ha ír valaki, sajnálom! Lehet-e vajon valamilyen értesítést kérni arról, ha egy-egy bejegyzésemhez hozzászólás érkezik? :(<br /><br />Kedves teve151! Nagyon sajnálom, hogy nem írtad meg hogy sikerült a süteményed, nagyon kíváncsi lettem volna rá. Ha véletlenül erre járnál, kérlek meséld el! <br /><br />Kedves Névtelen! Az biztos, hogy kell a liszt a hájba, különben tényleg összevissza csúszkál a tésztán, és ragacsos is lesz. Azt nem tudom, hogy a dagasztógépben tésztád vajon lett-e egy kissé lágy, és esetleg az is probléma lenne-e, bár ha megadott recept szerint készítetted, nyilván nem... nagyon érdekelne az élesztős változat, nem tudom, hogy jársz-e nálam mostanában, ha igen, kérlek szépen keress meg valahogy, és ha nem titok, add meg a receptjét! Köszönöm szépen:-) Én is felnézek majd ide még természetesen, ezután sűrűbben...Fagyal Hajnalkahttps://www.blogger.com/profile/05233808605055163145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-24045948227434176452011-02-11T19:28:51.971+02:002011-02-11T19:28:51.971+02:00Kedves Hajnalka köszönöm a részletes leírást, holn...Kedves Hajnalka köszönöm a részletes leírást, holnap próbálkozok a sütéssel bízom benne hogy nekem is sikerül ilyen szépre sütni. Attila.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/04702186885268721684noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-62490965336549131832011-01-28T13:29:05.539+02:002011-01-28T13:29:05.539+02:00Most hogy újra olvasom a titkát, lehet ott rontott...Most hogy újra olvasom a titkát, lehet ott rontottam el hogy a ledarált hájasba nem tettem lisztet.<br />ZitusAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-42402963107812215512011-01-28T13:26:32.200+02:002011-01-28T13:26:32.200+02:00Kedves Hajnalka!
Segíts nekem, mit rontottam el?
...Kedves Hajnalka!<br /><br />Segíts nekem, mit rontottam el?<br />Ma életemben először csináltam hájast - egy másik recept szerint: hajdani mamám még elő unokatestvérétől (élesztős). Nem is ez a gond.<br />Íze mint gyerekkoromban a nagymamám hájasa, de kinézetre... hát ronda. Köze nincs hozzá, hogy hájasnak néz ki.<br />Dagasztóval gyúrtam össze a tésztát, és a ledarált hájast tettem rá három részletben, de hajtogatás és pihentetés után újabb sodráskor mindig ki akart jönni a háj, hiába raktam rá újabb hájréteget, valahogy az egész csúszós masszává vált, a sodrófára ragadt a tészta. Hát nem tudom, mit rontottam el?<br />Várom válaszod! ZitusAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-40709760030751371922011-01-02T21:59:08.094+02:002011-01-02T21:59:08.094+02:00Kedves Névtelen, ne haragudj, hogy csak most válas...Kedves Névtelen, ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de nem vettem észre a hozzászólást! Bár nyilván elkéstem a válasszal, de aze cetet a tészta összeállításakor kell hozzáadni. Együtt összegyúrni a hozzávalókat.Fagyal Hajnalkahttps://www.blogger.com/profile/05233808605055163145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-64611793792902140872010-11-05T10:40:59.928+02:002010-11-05T10:40:59.928+02:00Az ecetet mikor kell beletenni?Az ecetet mikor kell beletenni?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-57723230838033346772010-04-07T21:46:21.284+03:002010-04-07T21:46:21.284+03:00Húha, mennyi bejegyzés már indulásból. Ügyes! Na l...Húha, mennyi bejegyzés már indulásból. Ügyes! Na látod ezt mind magyaráztam. :)Alízhttps://www.blogger.com/profile/08703538075715731951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6983039427259679366.post-9319563839693885442010-04-07T21:37:51.144+03:002010-04-07T21:37:51.144+03:00Ez az a fajta süti, amit én lehet sosem fogok tudn...Ez az a fajta süti, amit én lehet sosem fogok tudni elkésziteni! Nagyon nagyon szeretem és tényleg nagyon finom! Ezek pedig csodaszépek :)))<br />Gratula! :)Gál Edithhttps://www.blogger.com/profile/03935674550678355446noreply@blogger.com